Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniczki z bitą śmietaną i pomarańczą"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 84
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 84
Składniki
Oddzielić żółtka od białek, białka ubić z cukrem i solą na sztywno, delikatnie wymieszać z żółtkami, stopniowo dodawać mąkę i wiórki cytrynowe, delikatnie wymieszać. Ciasto wykładać na pergamin, tworząc krążki o średnicy ok. 10 cm. Piec na złoto przez 10-15 minut w temperaturze 200°C. Ostudzić.
Żelatynę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Wystudzoną połączyć z jogurtem i sokiem cytrynowym, odstawić do stężenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, połączyć z masą jogurtową. Kremem szprycować naleśniczki, dekorować cząstkami pomarańczy uprzednio sparzonej i obranej ze skóry.Źródło: Twoje Imperium