Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki a la Gundel"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 117
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka. Wlewając mleko wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Przykryj i odstaw na 30 minut.
Rozgrzaną patelnię posmaruj olejem. Usmaż naleśniki.
Orzechy i migdały drobno posiekaj. Utrzyj z dżemem, śmietanką i cukrem pudrem. Do masy dodaj uprzednio namoczone i osączone rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową oraz rum.
Naleśniki posmaruj farszem. Zwiń w ruloniki. Polej dekoracyjnie sosem czekoladowym. Skrop spirytusem, zapal i podawaj.
<strong>3,10 zł 390 kcal</strong>Źródło: Telemax