Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki meksykańskie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16728
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 91
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 364
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16728
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 91
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 364
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 136
Składniki
Fasolę namocz na noc w zim nej wodzie. Ugotuj do miękkości i odcedź. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na oleju, dodaj mięso i podsmaż. Wymieszaj z fasolą, kukurydzą i drobno posiekaną papryczką. Dopraw do smaku. Duś 10 minut i dodaj koncentrat.
Z mleka, mąki i jajek usmaż cienkie naleśniki. Seler pokrój na małe kawałki, a pomidory na połówki i podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Dodaj pozostałą posiekaną natkę.
Naleśniki napełniaj farszem mięsnym i podawaj gorące polane salsą i posypane serem.
Czas przygotowania: 60 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień