Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki na piwie, po czesku"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 233
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 233
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
ok. 70 min • Porcja 520 kcal • Koszt porcji ok. 5,40 zł • Przepis na 4 porcje
Mąkę przesiej do miski. Dolej mleko, piwo, przestudzone, roztopione masło, dodaj jajka oraz biały pieprz i sól do smaku. Wyrób gładkie ciasto – najlepiej za pomocą trzepaczki rózgi. Odstaw ciasto na co najmniej 15 minut.
Patelnię rozgrzej, cienko posmaruj olejem. Usmaż cienkie naleśniki.
Dymkę, czosnek i czerwoną paprykę drobno posiekaj, wymieszaj z serkiem. Szczypiorek i bazylię opłucz, mocno strzepnij i posiekaj. Połącz z masą serową. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym nadzieniem posmaruj naleśniki, zwiń je w rulony, przekrój na połówki i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej kwaśną śmietaną wymieszaną ze startym żółtym serem.
Piecz w 180°C, aż wierzch się zrumieni.Źródło: Kobieta i życie