Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przepyszne naleśniki według przepisu słynnego szefa Michel’a Roux. Dzięki dodaniu śmietanki naleśniki są bardzo delikatne, mięciutkie i bardzo smakowite. Z tego przepisu wyszło mi 9 rewelacyjnych naleśniczków. Smakować będą rewelacyjnie posypane cukrem pudrem, z dżemem lub Waszym ulubionym nadzieniem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9409
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 509
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9409
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 509
Składniki
Do miski wsypać make, dodać łyżkę cukru, sol, jajka i powoli zacząć mieszać ciasto dolewając mleko. Na koniec do rozmieszanego ciasta dodać śmietankę i ponownie dobrze wymieszać. Gotowe ciasto odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
Po tym czasie na patelni rozgrzać odrobine oliwy, którą dobrze rozsmarować po całej patelni. Na gorący olej wylać porcje ciasta i naleśniki smażyć po obu stronach na zloty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!