Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki po bolońsku"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
ok. 55 minut
Mąkę przesiać, zmiksować z jajkami, mlekiem i wodą, osolić. Ciasto ma mieć gęstość rzadkiej śmietany. Odstawić na min. 30 minut do lodówki. Patelnię smarować cienko olejem, wylewać po chochli ciasta i kolejno smażyć naleśniki, trzymać w cieple.
Mięso opłukać, pokroić drobno. Cebule i marchewkę oczyścić. Cebule posiekać drobno – szczypior odłożyć – marchewkę zetrzeć na tarce.
Rozgrzać olej w rondlu, mieszając zeszklić cebulę i roztarty czosnek, dodać mięso, obsmażyć, dodać marchew.
Pomidory z puszki pokroić, wlać wraz z sosem do mięsa, przykryć, dusić na małym ogniu ok. 30 minut, po czym odparować jak najwięcej płynu.
Doprawić, dodać kukurydzę i posiekany szczypior. Nakładać porcje potrawki na placki i zawijać.Źródło: Twoje Imperium