Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2004
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 739
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2004
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 739
Składniki
Przygotowuję ciasto naleśnikowe. Smażę 5 naleśników.
Cebulę obieram, papryki oczyszczam z nasion i wraz z cebulą kroję w kostkę.
Warzywa przesmażam na patelni. Mięso podsmażam oddzielnie. Pod koniec smażenia dodaję do mięsa cebulę z papryką, osączoną z zalewy kukurydzę i keczup. Wszystko podduszam.
Zdejmuję z ognia i mieszam z roztrzepanym jajkiem
Formę do zapiekania smaruję łyżką masła.
Na każdym naleśniku nakładam porcję farszu, roluje i układam w formie.
Całość smaruję kwaśną śmietaną i posypuje startym serem.
Zapiekam 30 minut w 180 st. C.
Podaję udekorowane z marynowanymi papryczkami.