Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki pod gorgonzolą"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4974
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4974
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Składniki
Mleko, wodę, jajko, mąkę, szczyptę soli i 1 łyżkę oliwy zmiksować. Usmażyć naleśniki na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę posiekać, podsmażyć na oliwie z roztartym czosnkiem, dodać pomidory, koncentrat, odparować, wymieszać z ziołami, doprawić, zmiksować. Pieczarki umyć, pokroić, podsmażyć na oliwie na złoto.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać mleko, rozdrobniony ser, doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Naleśniki posmarować pastą, obsypać pieczarkami, zwinąć, ułożyć w naczyniu, polać sosem, zapiekać 15 min w temp. 200oC.
Przed podaniem posyp naleśniki świeżymi ziołami. Najlepiej pasują bazylia i oregano, ale sprawdzi się też posiekana natka pietruszki.
ok. 65 minut.Źródło: Twoje Imperium