Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie moje najlepsze nadzienie naleśnikowe ever! Gotowany ser i prażone jabłka...to nie mogło się nie udać! Fakt, trochę roboty przy tym jest, ale efekt końowy z pewnością zwali was z nóg, tak jak stanie przy garach podczas robienia. Żart, ofkors...tragedii nie ma. Na pewno nie zabłyśniecie niczym chrząstka w salcesonie przed domownikami. Przeciwnie, będziecie tak jak Rihanna "Shine bright like a diamond", ba! miliony diamentów! Na "ręcach" was będą nosić i czcić jak pankejkowe bóstwo. Tak miało wyglądać, niestety siedzę i klepię na kompie dla was przepisy. Śniczki polecam, żyję...ponoć mega wyszły Arek Gie
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1033
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1033
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 111
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mleko i wodę. Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą. Miksujemy na gładko. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Masło roztapiamy w dużym garnku, na średnim ogniu, wyłączamy. Do gorącego masła dodajemy cukier puder i twaróg, energicznie mieszamy drewnianą łyżką do połączenia wszystkich składników. Wbijamy jajka, dorzucamy rodzynki i mieszamy,aż masa stanie się jednolita. Budynie rozrabiamy w mleku. Masę wstawiamy na płomień, podgrzewamy na średnim ogniu, cały czas mieszając. Kiedy masa będzie ciepła, dodajemy wymieszane w mleku budynie, mieszamy aż masa zacznie gęstnieć. Studzimy. Każdy płat naleśnika smarujemy serem (2 łyżki), a na krawędzi układamy prażone jabłka (1 łyżka), zawijamy.