Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto danie na nietypowe naleśniki zwijane w ślimaki, faszerowane mięsem mielonym i warzywami a wszystko polane sosem muszkatołowym.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i mieszając stopniowo mleko. Ciasto nie może być gęste ani za rzadkie. Smażymy naleśniki na patelni lub naleśnik arce.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy mięso, doprawiamy papryka oraz solą. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy pokrojoną bardzo drobno paprykę oraz ogórki. Dziesięć minut smażymy, następnie dodajemy przecier oraz ketchup, dwie minuty gotujemy.
3. Gotowy farszem smarujemy całą powierzchnie każdego naleśnika, zwijamy w roladę i kroimy na 10 cm kawałki. 4. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym krojoną częścią do góry.
5. Pozostał nam do zrobienia sos, masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę mieszając cały czas żeby nie powstały nam grudki, wlewamy stopniowo mleko, doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i wsypujemy starty na tarce o dużych oczach żółty ser. Gotujemy do chwili rozpuszczenia się sera i polewamy sosem naleśniki. 6. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku15 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego.