Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki w sosie pieczarkowym"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5221
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5221
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Składniki
Ciasto: zmiksuj z około pół szklanki przegotowanej chłod nej wody i szczyptą soli. Odstaw na 30 minut.
Usmaż dość grube naleśniki na małej ilości oleju. Każdy naleśnik zwiń, pokrój w paski grubości od pół do 1 cm (nie muszą być równej grubości).
Sos: cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, duś, aż odparują. Oprósz tymiankiem, przypraw solą i pieprzem.
Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do pieczarek. Wymieszaj, przypraw. Polej naleśniki, udekoruj natką.
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie