Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na śniadanie , obiad , kolację można je jeść o każdej porze dnia :)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotuj dwie miski . W jednej wlej białko a do drugiej żółtko z jajek . Do miski z białkami wsyp szczyptę soli . Ubij sztywną pianę .
Do drugiej gdzie są żółtka wlej mleko i wodę , zmiksuj . Dodawaj przesianą mąkę , zmiksuj . Dodaj pianę z białek . Delikatnie połącz z ciastem . Wlej łyżeczkę oliwy. Ciasto musi być lejące , jeśli jest za gęste dodaj troszkę wody .
Chochelką wlewaj ciasto na wysmarowaną tłuszczem i rozgrzaną patelnię .
Usmaż naleśniki po obu stronach . Posmaruj dżemem , zwiń w rulon , posyp delikatnie cukrem pudrem (cukier według uznania )
Z podanych proporcji wychodzi od 8 do 10 szt . Patelnia średnicy 20 cm