Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z frużeliną wiśniową"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 253
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 253
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody. Wiśnie wydrylować, zagotować z cukrem i małą ilością wody. Trzymać na ogniu kilka minut. Dodać żelatynę, wystudzić. Migdały uprażyć na suchej patelni.
Zmiksować wodę, mleko, jajka i sól. Dodać mąkę i dalej miksować. Na końcu dodać stopione masło. Po zmiksowaniu ciasto naleśnikowe wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.
Smarować patelnię małą ilością masła i smażyć jak najcieńsze placki. Na gotowe nakładać frużelinę wiśniową, zawijać. Podawać posypane płatkami migdałowymi.
ok. 55 minut
Dzięki dodaniu do ciasta naleśnikowego tłuszczu, można smażyć placki na minimalnej ilości masła lub oleju.Źródło: Twoje Imperium