Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami"
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 42
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 32
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 472
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 321
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 42
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 32
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 472
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 321
Składniki
30 min • Porcja 360 kcal • Przepis na 8 porcji
na ciasto miksuję i odstawiam na kwadrans. Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut.
Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiam i podsmażam razem.
Z ciasta smażę cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładam łyżkę farszu, rozsmarowuję.
Składam naleśniki w trójkąty i panieruję w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażę, podaję krokiety na ciepło.
Magda podpowiada : Do panierki można dorzucić kilka drobno posiekanych orzechów włoskich.
<strong>Magda Imielińska z Kóz</strong>Źródło: Kobieta i życie