Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się już klasyczne naleśniki z serem, ruskim farszem lub pieczarkami? W takim razie naleśniki z kurczakiem w sosie bolognese będą idealną propozycją dla ciebie. Sos możesz przygotować z wyprzedzeniem, a jeśli ci go zostanie, będzie doskonałym dodatkiem do makaronu.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 693
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 677
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1571
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 693
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 677
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1571
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu bolońskiego. Kurczaka pokrój na drobne części. Z każdej strony posól i popieprz. Na patelnię wlej oliwę, a kiedy się rozgrzeje, dodaj mięs. Podsmaż przez kilka minut z każdej strony. Przełóż na talerz.
Cebulę posiekaj drobno, marchewkę obierz i pokrój w kostkę, posiekaj seler naciowy, a ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Rozgrzej ponownie oliwę na tej samej patelni co mięso i dodaj warzywa. W tym czasie umyj, osusz i pokrój w kostkę pieczarki. Dodaj na patelnię. Całość podsmażaj kilka minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia przełóż kurczaka.
Wlej zawartość puszki pomidorów, a następnie podlej całość wodą. Możesz delikatnie wypłukać to, co zostało w puszce. Dopraw sos solą, pieprzem, bazylią, oregano i papryką słodką w proszku. Zagotuj.
Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy, aby sos boloński się zagęścił. Teraz zrób naleśniki. Z podanych składników wyrób rózgą gładkie i jednolite ciasto. Smaż na odrobinie tłuszczu, wykładając łyżką cienkie ciasto na patelnię.
Na każdym usmażonym naleśniku wyłóż farsz z kurczakiem. Zawiń delikatnie. Podawaj z tartym serem żółtym lub parmezanem.