Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z malinami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj szczyptę soli. Wbij jajka. Dolej mleko oraz wodę. zmiksuj na gładkie ciasto. Przykryj je i odstaw na około 20 minut.
W tym czasie maliny przebierz, krótko opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Kilka malin odłóż do dekoracji, a resztę owoców wymieszaj z cukrem oraz sokiem i skórką z cytryny. Rozgnieć je widelcem albo krótko zmiksuj. Mocno podgrzej. Gorący mus wymieszaj z alkoholem.
Rozgrzej dużą patelnię. Cienko smaruj ją olejem. Wylewaj niewielkie porcje ciasta. Równomiernie je rozprowadzaj po całej powierzchni patelni i smaż cienkie naleśniki. Gotowe placki posmaruj musem malinowym. Złóż w rożki. Przed podaniem udekoruj odłożonymi malinami i ew. listkami melisy.Źródło: Naj