Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z mascarpone"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Truskawki przebierz, umyj i usuń szypułki. Kilka zostaw do dekoracji, a resztę zasyp cukrem i odstaw na kwadrans, aby puściły sok.
3 łyżki soku z owoców połącz ze skrobią ziemniaczaną i dolej do gotujących się truskawek. Mieszaj kilka minut, do czasu, aż zrobi się gęsty kisiel. Wtedy zdejmij go z kuchenki i ostudź.
Z podanych składników przygotuj ciasto i usmaż grube naleśniki.
Posmaruj je serkiem waniliowym wymieszanym z mascarpone, nałóż masę truskawkową i zwiń w rulony.
<strong>Bożena Badach z Halinowa</strong>Źródło: Super TV