Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na sycący posiłek, gdy znudzą nam się zwykle naleśniki. Chrupiąca panierka i ciągnący ser to świetne połączenie!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 261
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 164
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 261
Składniki
Przygotowujemy naleśniki. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy – w razie potrzeby dodajemy więcej mąki, by nie było zbyt rzadkie. Smażymy na odrobinie oleju.
Każdego naleśnika smarujemy ketchupem, dajemy plastry sera i układamy parówkę. Całość zwijamy w rulon. Dla ułatwienia można użyć wykałaczek, by naleśniki się nie rozwaliły.
Zwinięte naleśniki obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia.
Smacznego!