Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z pieczarkami i brokułami"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 515
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 179
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 124
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14835
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 51
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 515
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 179
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 124
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14835
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 51
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 84
Składniki
Mąkę przesiej przez sito. Wlej mleko i roztrzepane jajka. Masę wymieszaj ze szczyptą soli i łyżką oleju, po czym usmaż naleśniki.
Brokuły umyj, podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo.
Boczek pokrój w kostkę, a oczyszczone pieczarki w plastry. Podsmaż na oleju. Gdy przestygną, odłóż odrobinę do dekoracji, a resztę wymieszaj z brokułami i serkiem jogurtowym.
Powstałą masą posmaruj naleśniki. Zwiń je w trójkąty i podawaj podsmażone na złoto.Źródło: Kurier TV