Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z pieczarkowym farszem"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
Natkę pietruszki zmiksuj blenderem razem z łyżką oleju. Jajka połącz z mlekiem, wodą, mąką oraz przygotowaną masą pietruszkową. Całość wymieszaj i usmaż dość cienkie naleśniki.
Pieczarki i por pokrój w plasterki, po czym podsmaż na rozgrzanym maśle. Dopraw solą oraz pieprzem i duś przez chwilę.
Na ciepłe naleśniki nałóż farsz grzybowo-warzywny. Posyp go żółtym serem startym na drobnych oczkach, a następnie zwiń w ruloniki i ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 10 minut.
Agata SkibaŹródło: Super TV