Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z pomidorami oraz mozzarellą"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Pomidorki umyj, wytrzyj, potnij na połówki. Mozzarellę osącz z zalewy i pokrój w kostkę. Bazylię opłucz, osusz, oderwij liski od gałązek. Wszystkie rozdrobnione wcześniej wymieszaj w miseczce z pesto.
Rozgrzej patelnię. Smaruj ją olejem. Wylewaj na nią porcje ciasta i smaż rumiane naleśniki. Na każdym połóż porcję przygotowanego nadzienia. Złóż, formując rożki.
ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 330 kcal. Ok. 2,90 zł za porcjęŹródło: Tina