Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z prawdziwkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9048
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 205
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9048
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 205
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 477
Składniki
Mieszamy mąkę, jaja, mleko i szczyptę soli, aby powstało w miarę gęste ciasto. Odstawiamy na 15 minut.
Prawdziwki myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Cebulę i czosnek siekamy. Orzechy podprażamy na patelni, a następnie dość grubo siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i, mieszając, podsmażamy grzyby ok. 10 minut. Następnie dodajemy cebulę, czosnek, orzechy, doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy 10 minut. Podlewamy lekko wodą i gotujemy, aż grzyby będą miękkie, a nadmiar płynu odparuje. Wtedy dodajemy serek śmietankowy i mieszamy, ewentualnie doprawiamy pieprzem i solą.
Na patelni smażymy 4 niezbyt cienkie naleśniki. Na każdy przekładamy grzybowy farsz, zwijamy i od razu podajemy z różnymi surówkami.
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 7,20 złŹródło: Rewia