Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z truskawkami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 126
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 132
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 126
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 126
Składniki
Drożdże rozmieszaj z mlekiem, szczyptą cukru oraz mąki. Odstaw do wyrośnię cia. Żółtko i całe jajko utrzyj z cukrem. Dodawaj stopniowo, mieszając mąkę, sól oraz drożdże z mlekiem. Patelnię rozgrzej, a następnie wysmaruj skórką słoniny. Smaż naleśniki, lejąc ciasto na grubość ok. 1/2 cm.
Naczynie do pieczenia wysmaruj tłuszczem. Ułóż naleśniki oraz rozdrobnione truskawki. Zapiecz w piekarniku (160-180°C), wyjmij danie na okrągły półmisek i posyp cukrem pudrem.Źródło: Telemax