Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z truskawkami i jabłkami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 225
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 225
Składniki
Przygotuj ciasto na naleśniki wg przepisu (ramka na porzedniej str.). Usmaż naleśniki, odłóż do ostudzenia.
Umyj owoce, truskawki oszypułkuj, kilka odłóż do dekoracji, resztę pognieć widelcem lub zblenduj. Jabłko (lub dwa) obierz, usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z truskawkami, jeśli chcesz, dopraw cukrem lub miodem. Farsz nałóż na naleśniki, złóż je jak krokiety. Oprósz cukrem pudrem, udekoruj listkami melisy lub mięty.