Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z wędliną i pomidorami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Mleko wlej do małego rondelka, dodaj roztrzepane jajko, mąkę i wodę. Mieszaj dokładnie, aż uzyskasz jednolitą gładką masę.
Na rozgrzanym oleju usmaż cienkie jasne naleśniki.
Z umytej i osuszonej papryki wydrąż gniazda nasienne i pokrój ją w paski.
Na każdym przygotowanym naleśniku ułóż po plastrze sera żółtego, wędliny i kawałku papryki. Złóż je dwa razy na pół, tak, by wyszedł trójkąt.
Na wierzchu umieść po plastrze pomidora. Danie udekoruj listkiem bazylii.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Borkowska</strong>Źródło: Kurier TV