Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z wędzonym łososiem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 181
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 181
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Do miski wsyp mąkę i szczyptę soli. Wbij jajka, wlej mleko i zmiksuj na gęstą masę.
Szpinak umyj, przebierz i osusz ręcznikiem kuchennym. Liście drobno pokrój (bez łodyżek) i podsmaż na roztopionym maśle.
Połącz ciasto ze szpinakiem i dopraw odrobiną soli oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Na rozgrzanej patelni usmaż grube naleśniki.
Sery podgrzej w rondelku, po czym rozsmaruj je na naleśnikach i ułóż plastry łososia. Zwiń całość w rulony i pokrój.
<strong>Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Super TV