Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z wędzonym łososiem"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 44
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 213
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4987
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 44
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 213
Składniki
Drobno posiekaj rzeżuchę. Twarożek wymieszaj z musztardą i 2/3 rzeżuchy. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Przygotuj ciasto naleśnikowe: Ubijaj jajka z mlekiem, dodając stopniowo mąkę tak, aby powstało gładkie ciasto.
Dodaj posiekany drobno szczypiorek i posól. Wysmaruj patelnię olejem, nalej chochelką trochę ciasta i obsmaż z obu stron do przyrumienienia. W ten sposób usmaż stopniowo cienkie naleśniki i poczekaj, aż trochę wystygną.
Posmaruj naleśniki pastą z twarogu i dodaj po plasterku wędzonego łososia.
Zwiń w rożek, posyp resztą rzeżuchy i podawaj na ciepło.
Czas przygotowania: 40 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień