Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z wędzonym łososiem i koperkiem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Gałązki koperku opłucz, osusz, porwij na drobne kawałeczki. Mocno rozgrzej patelnię. Smaruj ją cienko olejem, wylewaj porcje ciasta i smaż rumiane naleśniki. Gotowe placki zsuwaj na talerz odwrócony do góry dnem.
Twarożek wymieszaj ze śmietaną, startym chrzanem i koperkiem. Przypraw solą oraz sokiem z cytryny. Naleśniki posmaruj przygotowaną masą serową. Obłóż plasterkami wędzonego łososia. Złóż, formując rożki.
ok. 20 min. 1 porcja zawiera ok. 350 kcal. Ok. 3,20 zł za porcjęŹródło: Tina