Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z winnym jabłkiem i bekonem"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 673
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16766
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 103
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 673
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16766
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 103
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut
Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko oraz szczyptę soli. Dokładnie wymieszać mikserem. Przykryć, odstawić na 30 minut, aby mąka w cieście spęczniała.
Pokroić na kawałki 8 plasterków bekonu. Jabłka umyć, wykroić gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Majeranek opłukać, osuszyć, odłożyć do dekoracji 4 gałązki, a resztę posiekać.
Na patelni rozgrzewać po łyżeczce masła. Kłaść po 1/4 kawałków bekonu i po 4 plasterki jabłek. Posypać majerankiem. Zalać 1/4 przygotowanego ciasta. Usmażyć rumiane naleśniki. Udekorować je bekonem, cząstkami jabłek i majerankiem. Skropić syropem cukrowym.Źródło: Życie na gorąco