Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z ziołami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
porcje, czas 70 min; porcja – 490 kcal, cena 4,10 zł
Mąkę przesiej do miski. Dodaj piwo, mleko, jajka, roztopione masło, pieprz oraz sól do smaku. Zmiksuj na gładkie i dość rzadkie ciasto, odstaw je na 15 min. Patelnię rozgrzej, posmaruj olejem. Partiami smaż cienkie naleśniki.
Serek wymieszaj z oczyszczoną i posiekaną dymką, ząbkiem czosnku oraz pokrojoną w kostkę czerwoną papryką. Bazylię i szczypiorek opłucz, poszatkuj i dodaj do serka (część odłóż). Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przygotowanym nadzieniem posmaruj naleśniki. Zroluj je, przekrój na połówki i włóż do naczynia żaroodpornego. Polej kwaśną śmietaną wymieszaną z 5 dag startego parmezanu. Piecz w temp. 180 st. na złoto. Ozdób ziołami.Źródło: Świat kobiety