Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki zapiekane"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
<strong>Do dekoracji:</strong>
gałązki natki pietruszki, kilka po midorków koktajlowych.
Kukurydzę osącz z zalewy. Ser zetrzyj na tarce o największych oczkach. Cebulę odkrój od dymki i posiekaj osobno. Czosnek obierz z łupin, przeciśnij przez praskę lub pokrój bardzo drobno.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę z czosnkiem (dodaj go tylko chwilę wcześniej niż mięso), następnie dorzuć mielone mięso i wymieszaj. Oprósz wszystko solą i pieprzem. Kilka minut smaż, aby mięso ładnie się przyrumieniło, po czym zalej je przecierem pomidorowym.
Sos z patelni przerzuć do szerokiego rondla i gotuj około 10 minut. Po tym czasie dodaj do sosu osączoną kukurydzę. Gotuj jeszcze chwilę wszystko razem, po czym zdejmij rondel z ognia i odstaw do ostygnięcia.
Chłodny sos wymieszaj z drobno siekanym szczypiorem. Tak przygotowanym farszem smaruj naleśniki. Zwinięte układaj w naczyniu do zapiekania, posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w nagrzanym do 200° C piekarniku ok. 15 minut. Udekoruj natką i pomidorami.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 385 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie