Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super połączenie delikatnego ciasta z aromatyćznym farszem zaskakuje każdego smakosza
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 171
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 171
Składniki
Jajka z solą utrzeć w misce, dodaj wodę i mleko I dokładnie wymieszaj po czym dodaj mąkę I ponownie wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste ale jednocześnie lejące. Na patelni posmarowanej tłuszczem usmażyć okrągłe naleśniki. Oczyszczone grzyby umyć I osuszyć po czym drobno pokroić. Wrzucić na wrzącą wodę i zagotować następnie odcedzić. Drobno posiekaną cebulę udusić z dodatkiem oliw, a gdy zacznie się rumienić dodać grzyby i dusić do miękkości, mieszając od czasu do czasu ( nie podlewać wodą podczas duszenia ). Miękkie grzyby doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z surowymi jajkamii startym serem i natką pietruszki. Naczynie żaroodporne ( lub płaski garnek ) o średnicy takiej jak średnica naleśników wysmarować masłem. Na naleśniki ułożyć porcje farszu po czym zwinąć w rulon i układać do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170⁰ C i zapiekać około 20 minut. Gotowe. SMACZNEGO!!! .