Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpiankiem i pieczarkami
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 671
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 671
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Naleśniki: Składniki na naleśniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić gotowe ciasto na 15 minut i po tym czasie usmażyć naleśniki. Farsz: Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, gdy zacznie się rumienić dodać pokrojone pieczarki. Podsmażamy do odparowania wody z pieczarek. Pod koniec smażenia dodajemy szpinak i czekamy aż zwiędnie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i całość wymieszać. Odstawiamy do przestudzenia. Farsz nałożyć a naleśniki zwinąć w koperty lub rulony i obsmażyć na maśle lub oleju. Można rownież obtoczyć dodatkowo w jajku i bułce tartej. Smacznego! Podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym. Smacznego!