Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 252
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 252
Składniki
Mleko połączyć z wodą i dodać pozostałe . Wymieszać. Na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu wylewać porcję ciasta, smażyć.
Przeciśnięty przez praskę czosnek chwilę podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak. Poddusić i doprawić. Każdy naleśnik posmarować farszem, złożyć na pół i znów na pół.
Naczynie żaroodporne wyłożyć natłuszczonym masłem papierem i ciasno ułożyć naleśniki jeden obok drugiego. Przykryć i piec 15 minut.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień