Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki ze szpinakiem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 984
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 984
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Mąkę wymieszaj z jajkami. Wlej mleko i stopione masło. Dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej trochę oleju i usmaż 12 naleśników. Szalotkę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj wino i szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Zagotuj.
Szpinak odciśnij i wymieszaj z serem. Naleśniki posmaruj masą i zwiń. Następnie posyp serem i podawaj. Możesz je dodatkowo zapiec. Naleśniki wyłóż na żaroodporne talerzyki, polej śmietaną i posyp startym parmezanem. Zapiekaj w 200° C przez 8 minut. Taką wersję podawaj z sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo