Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , tanie i bardzo sycące.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22630
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 314
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22630
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 314
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
1 1/2 szklanki mąki przesiać do wysokiego naczynia,dodać 3 jajka, szczyptę soli, 1 szklankę mleka ,wodę mineralną i oliwę.Wymieszać wszystko trzepaczką lub zmiksować. Odstawić na pół godziny.
Średnią patelnię lekko natłuścić olejem.Na rozgrzaną patelnię wylewać niewielką ilość ciasta naleśnikowego , rozprowadzić równomiernie na patelni i smażyć na małym ogniu.
Szpinak umyć , sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i posiekać lub zemleć. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc . Połączyć ze szpinakiem , dolać 1/2 szklanki mleka,dodać posiekany czosnek sól i pieprz do smaku. Chwilę poddusić.
Na upieczone naleśniki nałożyć nadzienie i zawinąć w rulon .