Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem i fetą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 147
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 147
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Składniki
Zmiksować ciasta, odstawić na pół godziny. Przygotować sos: posiekaną cebulę i czosnek przysmażyć na łyżce oleju.
Dodać pokrojone pomidory, podsmażyć. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Gotować na ostrym ogniu 5-6 minut.
Na odrobinie oleju usmażyć naleśniki. Przygotować nadzienie: na łyżce oleju podsmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak.
Smażyć 1-2 minuty. Dołożyć pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przyprawić. Farsz rozłożyć na naleśnikach. Zwijać w rulony. Polać gorącym sosem.
Sos pomidorowy warto doprawić na ostro, dodając do niego kilka kropli sosu tabasco lub chili i wędzoną paprykę.Źródło: Twoje Imperium