Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, bo kto nie zna nalesników, ale forma podania plus sos, niebiańsko łaskoczą kubki smakowe:))) Danie, które długo się nie nudzi, na obiad i kolację:)))
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Rozmrażamy szpinak lub dusimy jeśli mamy surowy. Ser feta rozdrabniamy widelcem i łączymy ze szpinakiem pozostawiając 1-2- łyżki szpinaku. Smażymy naleśniki (ciasto wg uznania i swojego doświadczenia), ja do ciasta naleśnikowego dodaję tę pozostawioną niewielką ilość szpinaku, wtedy naleśniki po usmażeniu wyglądają bardziej efektownie. Każdy naleśnik smarujemy masą szpinakową i zwijamy w ruloniki. Gotuję brokuł ok. 2 minut dłużej niż zwykle. Następnie na patelni topię 1 łyżeczkę masła i wrzucam do niego ugotowany brokuł. Gdy się podsmaża rozdrabniam go widelcem. Wlewam śmietanę, łączę z brokułem i delikatnie wysmażam przyprawiając: solą, pieprzem, gałką muszkatołową odrobiną czosnku. Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Układam dosyć ściśle naleśniki jeden obok drugiego, tak by całe naczynie było wypełnione naleśnikami. Zalewam sosem śmietanowo-brokułowym , a wierzch posypuję tartym serem. Zapiekam w gorącym piekarniku, aż ser się stopi. Smacznego)))