Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem do dyspozycji pół dużej główki młodej kapusty...wyszedł ciekawy i smaczny eksperyment.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9684
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 535
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9684
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 535
Składniki
Kapustę płuczemy ,szatkujemy i razem z pokrojoną w piórka cebulą smażymy na maśle. Zalewamy 100 ml wody ,solimy ,dodajemy kminek i dusimy pod przykryciem na półtwardo. Studzimy. Mleko mieszamy z jajkami ,dodajemy mąkę (ciasto ma być takie jak na naleśniki) ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i mieloną wędzoną papryką. Następnie dodajemy ostudzoną kapustę i dokładnie mieszamy. Formę do tarty natłuszczamy ,dno wykładamy plasterkami chorizo. Na kiełbasę wylewamy ciasto naleśnikowe z kapustą i pieczemy 55 min w temperaturze 200°C.