Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nicejski przysmak z jajkami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj pokrojone masło. Wlej 1 łyżkę zimnej wody. Dosyp sól (do smaku). szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 min.
2. Serek połącz ze śmietaną. Boczek pokrój w kosteczkę, dodaj do masy. Przypraw ją pieprzem i ew. solą (uważaj, bo boczek jest słony).
Ciasto rozwałkuj. Formę na tartę posmaruj masłem. Plackiem wylep spód formy i jej brzeg (na wysokość ok. 2 cm). Ciasto ponakłuwaj widelcem. Wyłóż masę serową. Tartę piecz ok. 20 min w temp. 200 st.
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój na ćwiartki. Tuńczyka, kapary i oliwki osącz. Tuńczyka podziel na cząstki, oliwki pokrój. Rukolę opłucz. Cebulę obierz, potnij w piórka. rozłóż na upieczonej tarcie. Oprósz pieprzem.
Danie dla jaroszy
Do sera nie dodawaj wędzonego boczku. Zastąp go konserwowym groszkiem albo cieciorką.Źródło: Tina