Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Niedzielne grzanki z pomidorem i pieczarką"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
ok. 40 minut
Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i posiekać. Pomidorki pokroić na połówki.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim pieczarki. Dołożyć posiekaną cebulę oraz czosnek. Posypać tymiankiem, oprószyć solą oraz pieprzem. Wymieszać ze śmietaną.
Bułeczki ciabattki przekroić w poprzek na pół. Ułożyć na blasze. Na każdy kawałek bułki nałożyć pieczarki z pomidorami. Posypać startym żółtym serem, np. edamskim (zamiennie można wziąć mozzarellę).
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać 10-12 minut. Po wyjęciu grzanki lekko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować ziołami, serwować na sałacie.Źródło: Życie na gorąco