Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne- po polsku tłumacząc jest to danie z mięsa mielonego z dodatkiem chili (u mnie w wersji light, bo tylko 5 'krążków'), papryki, czosnku i cebuli w sosie pomidorowym, doprawionym kminem rzymskim. Czasami dodaje się fasolę i kukurydzę- jak w przypadku tej, nieklasycznej wersji. A nieklasycznej dlatego, bo bez dodatku mięsa (chili sin carne).
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 403
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 403
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oliwie. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do cebuli i chwilę podsmażyć.
Wlać sok pomidorowy, dodać sprasowany czosnek, kmin, słodką paprykę oraz pokrojoną papryczkę chili i na małym ogniu, pod przykryciem dusić całość przez około 20 minut. Na koniec wmieszać kukurydzę, fasolę oraz doprawić solą i pieprzem.