Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na dwa dni to propozycja pulpetów w sosie pomidorowym z lekko pikantną nutą. Zobacz, jak łatwo go przygotujesz. To idealna propozycja dla tych, którzy nie lubią spędzać wiele czasu w kuchni lub po prostu nie zawsze mają na to czas. Danie spokojnie wytrzyma kilka dni w lodówce, a czas tylko pozytywnie wpłynie na jego smak, gdyż wszystkie aromaty będą miały wówczas czas na to, by się dobrze połączyć i przegryźć. Spróbuj koniecznie i podziel się tym przepisem z bliskimi.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Najpierw przygotuj pulpety. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, musztardą, bułką tartą, majerankiem, solą i pieprzem. Uformuj małe pulpety, a następnie rozgrzej olej na patelni. Usmaż pulpety, wystarczy po kilka minut z każdej strony, a następnie przełóż je do garnka średniej wielkości.
Teraz posiekaj drobno papryczki jalapeno i oliwki. Cebulę pokrój w piórka. Wszystkie warzywa podsmaż na tej samej patelni co pulpety i przełóż do garnka. Dodaj przecier pomidorowy, zawartość puszki pomidorów oraz przyprawy. Zacznij gotować i zostaw na małym ogniu przez 15-20 minut. Pamiętaj, aby co jakiś czas zamieszać.
Podawaj z makaronem, kopytkami, pieczywem albo ziemniakami, tak jak lubisz.