Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, lekki obiad gotowy w 20 minut. Ryba z słodkawym groszkiem, pomidorem i młodymi ziemniakami.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Młode ziemniaki oskrobać i opłukać. Rybne polędwiczki opłukać zimną wodą, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą. W saganku do gotowania na parze zagotować wodę. Na dolną część włożyć młode ziemniaki, na górną ryby i zielony groszek.Groszek posypujemy odrobiną cukru i soli.Dobrze jest od czasu do czasu przemieszać ziemniaki i groszek. Gotować 10 minut, ryby przewrócić na drugą stronę i przełożyć naczynie z ziemniakami na górę a z rybą na dół. Gotować jeszcze około 10 minut. Gotowe, rybę i ziemniaki posypujemy koperkiem, dodajemy pokrojone pomidory.