Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty w przygotowaniu.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 101
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1031
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 101
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1031
Składniki
Mięso kroję w cienkie plastry a następnie moczę w szklance mleka około dwie godziny. Dzięki temu schab będzie później mięciutki i soczysty. Pieczarki i cebulę kroję drobno i podsmażam na maśle. Przyprawiam sól oraz pieprz. Po dwóch godzinach moczenia mięsa przyprawiam z każdej strony ,obtaczam w mące i smażę na oleju około 2 minuty. W misce umieszczam zimne już pieczarki (to ważne )i dodaję śmietankę, wodę ,mąkę oraz przyprawy i dokładnie mieszam. Piekarnik nagrzewam na 230 stopni. Do naczynia wykładam mięso oraz zalewam sosem i wszystko razem mieszam. Przykrywam folią i piekę do miękkości mięsa. U mnie to 1h i 15 minut. Jeśli sos jest zbyt gęsty można podlać podczas pieczenia wodą.