Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki kwaszone z pomidorami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Ogórki i pomidory umyj oraz osusz. Chrzan obierz i pokrój na wiórki. Koper opłucz i wysusz. Do wyparzonych słoików włóż na dno po 2 ząbki czosnku, łodygę kopru i wiórki chrzanu. Układaj na przemian ogórki i pomidory.
Zagotuj wodę z solą. Wrzątkiem zalej warzywa i zakręć wyparzonymi nakrętkami. Odstaw na kilka dni w ciepłe miejsce. Gdy zakończy się fermentacja, słoje mocno dokręć i wynieś w ciemne miejsce, np. do piwnicy.Źródło: Tele Tydzień