Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka bardzo smaczna, na ciepłe dni orzeźwiająca, wszyscy domownicy przepadają za nią:)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Najpierw gotujemy wywar: żeberka z warzywami pokrojonymi w kostkę. Następnie dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, odrobinę solimy by mięso i ziemniaki miały swój smak:)
Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy obrane ze skorki i starte na tarce o grubych oczkach ogórki wraz z sokiem ze słoika(sok może być kwaśny i słony wiec dodajemy wedle uznania, ja wylewam cały). Dodajemy poszatkowana natkę, koperek i niech tak się pogotuje kilka minut. Na koniec dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i zaprawiamy śmietana z maka.
Wedle uznania można jeszcze dodać soli, pieprzu, maggi co kto lubi:) ŻYCZĘ SMACZNEGO:)