Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ogórkowa pasta kanapkowa"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14415
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 45
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 58
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14415
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 45
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 58
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Składniki
Z pieczywa odetnij skórki. Każdą kromkę posmaruj cienką warstwą masła. Serek śmietankowy przełóż do miseczki. Utrzyj z przeciśniętym przez praskę lub obranym i posiekanym czosnkiem.
Ogórek wyszoruj starannie, pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki, a potem każdy plasterek na ćwiartki. Dodaj do serka razem z umytymi, osuszonymi i poszatkowanymi listkami świeżej mięty. Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przekładaj nią po dwie kromki, dociśnij, przekrój na trójkąty.
Czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety