Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ogórkowe koreczki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj w mundurkach do miękkości (18-20 minut). Odcedź, ostudź, a potem obierz z łupin.
Zimne ziemniaki pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, drobno poszatkuj, połącz z ziemniakami. Dodaj prze ciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek. Sałatkę ziemniaczaną wymieszaj ze śmietaną i majonezem, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny.
Krewetki oczyść starannie, pozbaw główek i pancerzy, opłucz. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć krewetki, opiecz z każdej strony na rumiano. Oprósz solą i skrop sokiem z cytryny, wystudź.
Ogórek sparz, wyszoruj, pokrój nożem szczelinowym w długie cienkie paski (ze skórką). Na każdym rozłóż część sałatki ziemniaczanej, zroluj.
Powstałe koreczki zepnij wykałaczkami, ułóż na talerzu. W środek każdego koreczka włóż jedną krewetkę.
czas ok. 40 min; porcja – 220 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety