Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ogórkowy chłodnik z serem pleśniowym"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Jogurt i kefir wlej do głębokiego naczynia, roztrzep. Wlej sok z cytryny, przypraw szczyptą soli i wstaw na godzinę do lodówki. Ogórki umyj i zetrzyj na tarce, posyp solą i od staw na 20 minut, odcedź.
Dymkę oraz natkę posiekaj, ser pleśniowy pokrusz. Do chłodnika dodaj ogórek oraz dymkę. Przypraw. Każdą porcję posyp natką oraz serem.
<strong>Porcje 8. 35 min. Cena 1,40 zł. Kalorie 390 kcal.</strong>Źródło: Takie jest życie